Se, det är laser

Ni vet stålmannen, han kan skicka ut laser genom ögonen för att förstöra saker. Jag är typ som stålmannens nemesis.

Istället för att skicka ut laser genom ögonen så fick jag laser skickad in i dem och istället för att förstöra något så fick jag något lagat. Min syn.

Var på Globens Ögonklinik idag och opererade ögonen med metoden LASIK. Vad som händer var att jag fick ligga på en bänk, fick bedövning droppad i ögonen och fick ögonen uppspärrade så att jag bara kunde blinka en bit. Sen sattes en propp på ögat för att hålla fast det. I detta skede svartnade synen (vilket är normalt).

Jag fick utan att se något höra ljudet av något som mest lät som en tandläkarborr eller en Dremel. Vad som hände var att en ytterst tunn flik av hornhinnan skapades. Denna veks åt sida av doktorn. Sen fick jag stirra in i ett rött ljus under ungefär en minut. Under den tiden så började det lukta bränt, precis som det gör när man använder håret istället för ljus.

Sen var det i alla fall klart. Doktorn la tillbaka fliken och fuktade ögat och sen var det dags för nästa öga. Efter det var klart så gjordes en snabb kontroll på ögonen, jag fick vänta 30 min och sen en kontroll igen. Vid det här laget hade ögonen börjat kännas ordentligt irriterade. Tårar rann och det kliade (man får inte vidröra ögonen).

Sen var det bara att ta sig hem. Jag fick ett par ultracoola solglasögon att ha på mig ute för att skydda mot ljus och damm.

Efter operationen ska man försöka blunda så mycket som möjligt så jag gick och la mig när jag kom hem och sov i ca 4 timmar med Shpongle lirandes i bakgruden. När jag vaknade så kändes det mycket bättre i ögonen och kliandet hade försvunnit.

Synen då? Jo tack, det kan ta upp till en månad innan den är helt stabiliserad men redan nu känns det riktigt bra. Jag ser ju faktiskt saker på alla avstånd nu, även om det råder en viss oskärpa/förskjutning. Det går förhoppningsvis över rätt så snart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *