Projekt

Återanvänd skärm

Programmerade om av skärmarna att visa nedräkning till nästa raketuppskjutning, data hämtad från RocketLaunch.live. På den andra monterade jag dit två knappar och kodade om den till en kökstimer med inbyggd NTP synkroniserad klocka.

GitHub: JustATimer – ESP8266, MAX7219

Message Box

Byggde en liten skärm som kan visa förprogrammerade meddelanden. Styrning genom webbsida. Placerades under tonårings datorskärm för att han skulle förstå när det var dags att komma ner och äta.

FOOD NOW!!!

GitHub – ESP8266, MAX7219

Vipassana Pebble

Visa schemat för 10 dagars Vipassana kurser på armen.

GitHub – rocky.js

GoSy Meditate

En liten timer till Pebble smart watch.

GitHub – C

TimAppen

Gjorde en hemsida och webapp för registrering av timmar utförd av entreprenadmaskiner med signering på fält.

Django

WePOS

Började skriva ett eget point of sale för att använda i vår restaurang för att spara in på licenspengar och göra något mer lättanvänt.

Första större projektet jag gjort med node.js, LoopBack och Aurelia.

Power Trip

Skapade en app som skickade ut SMS när vi fick strömavbrott, vilket skedde ofta.

Togs tyvärr bort från Play Store när de slutade tillåta appar som automatiskt skickade SMS.

Cordova, Framework7

WeMenu

När den mobila klienten till det POS vi köpt in hade för dålig prestanda och tillverkaren sa att det krävdes dyra enheter för att köra den så valde jag att rekonstruera kommunikationsgränssnittet och bygga en bättre.

La till extra funktioner för generera WiFi vouchers, skriva ut gästlista till städpersonal, hantera flera serveringsplatser m.m. Snygg? Nja. Snabb? Ja!

Python, Flask, WSS

The Gilis

En app som visar tidtabell för båtar och tidvatten. Hade tidigare stöd för att visa lokalt väder.

App StorePlay Store – Cordova

Mopidy-Auto

Efter att i vår bar hört samma album spelas flera gånger i rad för många gånger så skrev jag en plugin till musikspelaren Mopidy som slumpmässigt spelar album baserat på tiden på dygnet.

GitHubPyPi – Python

Trash Manager

Efter min flytt till Gili Meno så deltog jag i diskussioner hur man på ett rättvist sätt kunde dela upp kostnaden för avfallshantering på ön. Jag byggde en prototyp för hur sophämtarna vid hämtning anger hur mycket de hämtar samt kunderna kan logga in för att se när och mängd som hämtades.

GitHub – Flask

Apnea

Då jag börjat träna fridykning och nu också köpt en fridykningsklocka så vill jag hålla koll på min träning på liknande vis som med RunKeeper. Jag håller nu på att ta fram en hemsida dit man kan ladda upp loggfiler från olika klockor och få dyken presenterade.

GitHub – Django

PyTach

Ett program, webbsida och tjänst för att kontrollera enheter i hemmet så som förstärkare, projektor, projektorduk, lampor och mediacenter. Jobbar på det ibland när jag tycker mig sakna någon funktion. Namnet kommer från enheten iTach jag använder för att styra IR och RF enheter.

GitHub – Python

GoSy Run

En app till Pebble watch hjälper till vid löpträning med olika timrar och stretchövningar. 2015-01-25 så är appen installerad i 868 användares telefoner och har fått 26 gilla-markeringar.

GitHub – C

Pebble Apps

Pebble Autoconfig

Tillsammans med en fransman jag kom i kontakt med på Pebbles forum skrev jag ett bibliotek för att underlätta för andra utvecklare att lägga till konfiguration i Pebble appar. Från ett JSON dokument som utvecklaren fyllde i så genererade vi C och JavaScript som sparade och återställde inställningar mellan klocka och telefon och HTML som tillät användaren av appen på ett tydligt sätt sätta inställningar.

GitHub – C, JavaScript, Jinja

Photo Sort

Ett script som döper om foton och komprimerar filmer tagna med digitalkameror efter ett antal förutbestämda regler. Har använt det till att städa upp i min stora samling bilder som jag och vänner tagit under resor.

GitHub – Python

Random Music

Ett script som slumpmässigt navigerar ett filträd med musik och kopierar hela album för överföring till telefon eller dator. Utvecklade då jag inte kom på vad jag skulle lyssna och för att hitta musik jag tidigare tyckt om men glömt bort.

GitHub – Python

Inaktuella projekt

Saker jag haft sönder