Till ett annat land

Lämnade dykön igår och tog mig till Kota Bharu, en stad 1 timmes bussresa från Thailändska gränsen. Skall nu ta mig till busstationen, åka till gränsen, gå över och sen åka tåg upp till Bangkok. En resa som kommer ta 20-24 timmar. Ser ut ungefär så här: Google Maps

3 reaktioner till “Till ett annat land”

 1. Lördag 10 juli

  Hej Marcus!
  I går satt Rune, ”vår utsände i Thailand” här på altanen i skuggan av vår ”bungalow”, drack en kall Heineken och berättade om hur man reser i Thailand och smidigast passerar gränser.
  Hoppas tågresan till Bangkok blir spännade och att du är framme i tid att uppleva VM-finalen mellan Holland och Spanien.
  Simma lugnt och dyk djupt!
  KRAM pappa, Berit och alla andra

 2. Framme

  Tågresan tog sin tid men var ändå ok. Hade endast ett säte att sitta på och var tvungen att ändra position många gånger under färden för att inte förlora känseln i kroppen. Hade i alla fall tid på mig att läsa på lite om Thailand och Bangkok samt Svensk Maffia, en bok jag plockade upp på ett hostel i Kuala Lumpur.

  Det verkar inte vara rekommenderat att resa över gränsen mellan Malaysia och Thailand men det gick ju tydligen bra. Tåget hade tungt beväpnad militär på, säkert just för att det varit oroligheter i de södra delarna av Thailand.

  Nu är jag hur som helst på ett hotellrum i Bangkok. Jag bor i de mest turistiga kvarteren hitintills nära Khao San Road. Lyckades dock leta mig till lite bakgator för billig god mat och en Chang. Tänkte ta det lugnt idag, försöka bli ren och kanske simma lite i poolen på taket. Tog ett lite dyrare ställe att bo på till att börja med, 150 kronor natten.

  Finalen har jag ju tydligen inte missat, jag hade dock missat vilka som gick till den 🙂 Lär nog hitta nått ställe iMarcus

 3. Editering

  Jag skrev aldrig klart editeringsfunktionen av kommentarer i den här bloggen. Vet inte riktigt vad som hände med slutet av min post, misstänker att det skulle stå ”i närheten” och inte ”iMarcus”. Låter som en Apple produkt..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *