Det lilla stället att stanna

Det där med dykning var trevligt, så jag lämnade Kuala Lumpur och åkte till Perhentian (ställe att stanna) Kecil (liten) utanför Malaysias nordöstra kust. Resan gick med buss på natten från Kuala Lumpur till Kuala Besut. På morgonen så blev det till att hoppa i en speedboat och åka i ca 45 minuter innan vi fick hoppa över i en liten båt som tog oss upp på stranden.

Där blev det till att springa runt med tung packning och leta ställe att bo och tillslut lyckades jag göra mig besviken genom att boka ett rum som var billigt men saknar toasits och elektricitet mellan 7 och 19 (toasitsen verkar saknas övriga tider också). Ska försöka hitta ett nytt ställe till imorgon som helst har elektricitet hela tiden och WiFi. Verkar som det kan bli dyrt..

Igår så testade jag vattnen genom att snorkla en stund. Väldigt schysst att simma längs stenkusten norr om stranden, såg mycket fiskar och dök ner och simmade med dem längs bottnen. Idag så tog jag det ett steg längre och dök med Spice Divers. Han med (orkade) två dyk under dagen. Kändes så skönt att komma tillbaka ner under vattnet och kunna stanna där en längre stund.

Andra dyket var särskilt spektakulärt. Vi dök då vid ett lastfartyg som sjönk en bit utanför öarna för 10 år sedan. Det låg på 6-19 meters djup på sidan och vi tog oss ner till det och simmade in i lastutrymmet. Där var det mörkare och mycket fiskar som simmade runt. Vi simmade genom en passage och ut på andra sidan och sedan runt skeppet två gånger. Allt som allt väldigt spännande. På vägen tillbaka till ön fick vår båt slut på bensin men det kom en annan båt med dykare och gav oss en dunk inom några minuter.

Imorgon ska jag göra mitt första djupdyk till 26 meter. Har några sidor att läsa innan jag går och lägger mig men det är enkla saker att förstå. Sitter nu på dykstället på stranden och skriver detta, de har ström och WiFi på på kvällen.

En kommentar till “Det lilla stället att stanna”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *