Fortsatt flyg mot Lombok

Den fortsatta resan gick bra och jag kom fram under gårdagen.

När jag anlänt på Bali så hade jag strax över en timme tills nästa flyg skulle gå, och det var inte anslutande utan jag var tvungen att plocka ut min väska och lämna terminalen. Det var ju inte helt lätt när kön till immigration var väldigt lång. Jag lämnade kön och frågade någon om jag stod på rätt ställe och berättade om mitt problem med att hinna med nästa flyg. Tyvärr fanns det inget att göra, så jag gick tillbaka till kön som blivit ännu längre.

Do you want express immigration service?

 

Efter att ställt mig i kön igen så tog det inte många sekunder innan samma person jag pratat med kom fram till mig och frågade om jag ville ha express immigration. Ja sa jag, hur mycket? 150 000 IDR fick jag ge till en annan som tog mig runt kön, tog mitt pass och försvann, medan jag väntade på min väska. Medan jag stod där och väntade på väskan kom jag på att jag inte kom ihåg hur han som tog mitt pass såg ut. Kollade runt och såg mängder som såg precis ut som han jag gett passet till.

Efter en stund kom han i alla fall tillbaka och gav mig passet, med en stämpel i och lite efter det dök väskan upp på bandet. Efter att fajtat mig förbi en skock människor som ville ta min väska och köra mig någonstans på bali så stötte jag på någon annan som hade en vagn och ville köra min väska till avgångshallen. Skönt var det för väskan vägde 25 kg, luften är extremt fuktig och det var rätt långt till hallen. 50 000 IDR ville han ha för besväret, vilket var ett kraftigt överpris, de 30 000 han fick var även de väldigt högt.

Väskan vägde enligt det nya flygbolaget 10 kg för mycket och för det fick jag betala 86 000 IDR i straff. Sedan kunde jag skynda till gaten och åka med buss till flyget. Ja, där emellan fick jag betala 40 000 IDR i serviceavgift för flygplatsen. Flyget visade sig vara ett någorlunda litet propellerplan som blev fyllt till en fjärdedel. Resan till Lombok gick sedan snabbt, upp och ner.

Fortsättning kommer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *