Tyst meditation

Trots att jag mediterar två gånger per dag så brukar jag glömma bort att sätta telefonen i stör ej läge när jag gör det. Om den skulle plinga till någon gång under en sittning så gör inte det så mycket men det är värre om någon i en chatt skriver meddelande efter meddelande.

Ett alternativ för att stänga av notifieringarna vore att sätta en tryck-knapp under kudden jag sitter på kopplad till en ESP8266 som publicerar ett meddelande till en MQTT server efter haft kontakt i några sekunder. Telefonen kunde då prenumerera på dessa meddelanden och med hjälp av en automatiseringsapplikation aktivera stör ej läget.

Detta innefattar dock flera saker som kan sluta fungera och telefonens strömförbrukning kommer öka om den ständigt skall vara kopplad till en server.

Då jag för det mesta använder en särskild applikation på telefonen för att spela upp gruppsittningar så är ett enklar sätt att inaktivera notifieringar när denna applikation är igång, och slå på dem igen när den stängs. För detta har jag försökt jag använda Automate och Tasker med blandad framgång. De har båda haft problem att tillförlitligt identifiera om en applikation körs eller ej.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *