God Jul

God Jul allihopa. Här på Gili Meno lyser snön med sin frånvaro men på stranden är sanden närmare vit.

Dagen började jag med att öppna lucka 24 i adventskalendern jag fick med mig från mamma. Där bakom var det en toffla med ett paket i. När den som borde varit sista luckan var öppen noterade jag att lucka 20 fortfarande var stängd. Så jag rev omedelbart upp den. Bakom den fanns det en gris, och eftersom så gott som alla är muslimer här så stängde jag den lika snabbt som jag öppnat den. Jag vill inte utmana ödet i onödan.

Fast det kanske jag redan har gjort. Det finns ju mycket myggor här, mosquitos som de kallas. Det finns också moskéer. Så en kväll när det börjat skymma och mosquitosarna börjat attackera så sa jag:

I need some anti mosq spray!

 

 

 

 

Julklappar fick jag med mig några ner från min syster med familj. Hon hade tydligt bestämt att jag inte skulle slippa undan julstämning och julpynt trots att jag är på andra sidan jorden, på en ö där jul inte firas.

Servetterna kommer passa fint till middagen, som för övrigt skall bli spaghetti med köttfärssås. Vi har jättegod mat i restaurangen men efter ett tag så kom ändå suget på sån där mat jag ätit så mycket hemma i Sverige. Därför köpte Anders ovan nämnda ingredienser (köttfärssås på konservburk) och tänkte överraska mig med idag. Dessvärre öppnade jag paketet och hittade ingredienserna för ett par dar sedan. Men lika glad är jag!

 

Min mamma skickade också med några julklappar. Hon å andra sidan, hade valt mer funktionella presenter, nämligen en plånbok med säkerhetskedja, solstift och Imodium. Men att få dessa presenter efter att redan varit bortrest i 3 veckor, ja, då undrar man. På den här tiden skulle jag redan kunnat blivit av med plånboken, bränt mig på näsan och varit magsjuk i två veckor. Skulle det hänt och jag sen öppnade de presenterna på julafton, ja, då skulle de kännas något sadistiska.

Tack i alla fall för presenterna mamma, jag hoppas jag inte får användning för dem i framtiden heller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *