Än är man ung

Jag och öl

Bussen tog mig till Arlanda, det var ju precis vad jag ville. Jag har checkat in väskan som misstänkt vägde för mycket. 25,8 kg vägde den in på istället för 20 kg som det står på biljetten. Men det var inget problem. Tack igen!

Jag har också passat på att bli rik. Växlade till mig 4 miljoner. Ja, indonesiska rupiah då, värda 3000 svenska, även om jag fick betala över 3200 för dem. X-Change, Forex eller uttag ur bankomat i landet man ska till, vad är egentligen bäst?

Min ungdom verkar jag ha kvar. Köpte en öl till frukost och fick frågan om jag hade legg, vilket jag sa att jag hoppades då jag tagit mig in på säkerhetsområdet på en flygplats.

Men nu då, fortfarande över en timme tills flyget går. Hade ju varit lagom enligt mig att anlända till Arlanda den här tiden.

4 reaktioner till “Än är man ung”

 1. Haha, det var ju faktiskt du som ville vara där så tidigt den här gången. du kanske inte är så ung längre trots allt..? =)

 2. GE Moneybank skall vara rätt bra, inga uttagsavgifter någonstans (utom det bankerna kan ta ut under lokala reglar).
  Ränta från första kronan dock vid kontantuttag, men du kan gå runt det genom att betala in pengar direkt till ditt OCR-nummer 🙂 (annars blir det typ 16{b235806cff656c6d94ca85f037e8ddfe9c06512b41e3db5316a7376673ff7e95}/12 i avgift per månad.)

  Nackdelen med automater i billiga länder är att det (oftast) max går att ta ut små summor, så har du en svensk avgift på 35 kr blir det procentuellt mycket per uttag.

  Sen bagagetricket jag kom på i Thailand vi övervikt, plocka ut saker ur handbagaget och låt en buttbuddy passa det, sen checkar du in bagaget. Efter det går du till din buttbuddy och packar ner resten 🙂
  (Det förutsätter att de väger handbagage och vanligt bagage tillsammans)

 3. Kul att se flera kommentera här 🙂

  Ja, ok, jag sa att jag inte ville stressa, och det blev faktiskt väldigt bra med tiden, han lagom dricka upp min öl, gå på toa och gå igenom gaten som siste man strax innan de skulle ropa efter mig 🙂

  Angående bank så tycker jag det är lite jobbigt att ha någon annan bank för att kunna ta ut pengar, är så nöjd med Swedbank i övrigt. Men ja, det är väl vad som krävs för att kunna ta ut billigt i utlandet. ICA banken skall inte heller har några avgifter vad jag vet.

  Frågan är ju dock kring växlingskurserna. Är bankerna alltid bättre än de vanliga växlingskontoren på det?

  Bagaget var inget problem, på Arlanda vägde de bara min ryggsäck. Och jag kunde inte gärna stoppat över övervikten i någons annans väska då jag reste ensam. Så till Bali verkar jag ta mig utan extra avgifter. Kvarstår är frågan om jag får betala extra med Merpati resan till Lomobok.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *