Adeng-Adeng

Tjaba!

Läget är bra här. Har tagit mig tid innan jag tagit mig online, inte kännt någon stress.

Flygresan ner gick bra. Mellanlandade i Doha och Singapore och kom till slut fram till Denpasar, Bali den 11:e på kvällen.

Hade tänkt använda min iPhone för Skype-samtal hem till Sverige men när jag försökte starta den på flygplatsen i Doha så totalvägra den och den är ännu kvar i samma skick. Gillade helt enkelt inte att lämna Sverige.

På Bali bodde vi i Kuta på ett hotell som heter Kusnadi, mycket trevligt och lugnt. Det var tänkt att vi skulle bo där två nätter men vi blev kvar tre då det pågick någon Hinduisk högtid som gjorde att flygen inte flög eller var överfulla. Så den sista extrakvällen såg jag till att bada i poolen med kameran i byxorna. Jag får se om den vill ta några fina bilder igen, har legat på tork sen dess.

Ut till Gili Meno tog vi oss till slut med Speed Boat i stället för flyg. Det är dyrare än att flyga och tydligen inte särskilt trevligt vid dålig väder men vi fick rabatt genom en som har ett ställe på ön och vädret var fint. Till på köpet så är ju båten smidigare än att checka ut och in på flygplatser och dessutom behöva åka taxi och ta annan båt. Jag och Dennis ägnade den två timmar långa resan till att ligga på taket och dricka Bintang, ölen som gäller i Indonesien. Bintang betyder för övrigt stjärna.

Under resan var det bara delvis soligt men inte mindre viktigt att jag tagit på mig solskydd, för barn, nivå 50. Trots allt nära ekvatorn, solen står högt. Efter att lämnat av folk på Lombok åkte vi vidare till Gili Trawangan där resan slutade. Här träffade vi på Zaenel [jaynal] som är manager för Adeng-Adeng och också vice ö-chef för Gili Meno. Han hade ordnat hästar med kärror (taxi) att köra oss och våra väskor till en liten chartrad båt för att ta oss över till grannön. Denna båttur tog bara 10 minuter innan vi backade upp på stranden och bar av all packning.

Därifrån endast en kort gång genom lite skog så öppnade Adeng-Adeng upp sig. Massor med grönska och en stor dubbelbungalow stående i mitten av området. Tre meters takhöjd på nedervåningen och på ovanvåningen som består av sovrum och balkong så är det ytterliggare fem meters höjd. Huset ser maffigt ut med dess palmbladstak formade på ett sätt som får mig att tänka på en båt. En mindre bungalow ligger en bit bakom och det är där jag bor nu. Går ingen nöd på mig då jag har egen veranda, ett rum med dubbelsäng och dusch och toalett bakom huset under klar himmel.

Har nu varit på ön i ungefär en vecka. Svårt att räkna, har ingen klocka eller mobil på mig, men också skönt. Går och äter mat på de andra ställena som finns på ön och tar det mest lugnt. Svårt att anstränga sig så mycket i början p.g.a. värmen och luftfuktigheten. Har hunnit med två vändor till Mataram på Lombok för att köpa materiell för byggandet och mat för att vi ska kunna livnära oss själva. Vädret har hitintills varit underligt med mycket regn, regnperioden skall egentligen tagit slut i april. Har delvis därför inte blivit något snorklande ännu men åtminstone ett dopp i havet. Men jag stressar inte..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *