Virtuellt misslyckande

På servern jag hållt på att sätta upp så hade jag ju tänkt köra VMWare ESXi. Detta för att slippa underhåll av värd os och få bra prestanda. Det gick sådär.

Redan i början av installationen så kraschade installationsprogrammet. Efter lite sökande förstod jag att den hårdvara som stöds av ESXi är grovt begränsad, främst är det rena serverkomponenter som stöds, alltså inte nya moderna moderkort. Det flera verkar ha löst problemet med har varit att sätta i ett Intel 1000 GT nätverkskort och sedan inaktiverat det intgererade på moderkortet. Det planerar jag att testa men innan jag fått tag på ett så vill jag komma vidare.

Så då installerade jag senaste LTS:en av Ubuntu Server, 10.04, och VMWare Server 2 ovanpå det. Helt smärtfritt är det inte att göra då man måste lappa installationsfilerna för att stödja kärnan Ubuntu skeppas med men är glad att någon snäll individ gjort skript för detta.

Efter installation då jag loggade in i webbgränssnittet noterade jag dock något underligt. VMWare rapporterar bara att jag har 2 kärnor på min processor. Ytterliggare sökningar och konstaterande att VMWare Server är gammalt, senaste versionen kom 2009-10-26. Så stöd verkar inte finnas eller komma.

Hoppas VMWare ESXi är bättre, om jag får igång det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *