Hastigheten

Jag kollade tillbaka på min skrivutveckling från när jag bytte tangentbordslayout från Qwerty till Dvorak och blev inte nöjd över resultatet. Över ett år har gått men jag har fortfarande inte kommit upp i min tidigare hastighet. Jag föredrar fortfarande Dvorak då det känns bra för fingrarna att skriva med, de håller sig mer stilla på tangentbordet och jag behöver inte sträcka dem så mycket. Men tråkigt att inte ha full precision och hastighet.

Jag har därför tittat på flera övningar att göra på nätet. Kravet är att man ska kunna träna på svenska ord.

10FastFingers

10fastfingers.com

Jag använde den sidan vid övergången för att kontrollera hur snabbt jag kunde skriva svenska ord. Nu registrerade jag ett konto på den och upptäckte då att man kan skriva sig till Utmärkelser, genom att skriva snabbt, korrekt eller många gånger. Detta var lite extra motiverande. Tyvärr går det bara att träna slumpmässiga ord under en minut vilket man lätt tröttnar på men orden är de mest förekommande i språket så träningen borde hjälpa att öka ens hastighet på ett bra sätt.

TypeRacer

typeracer.com

På den här sidan så skriver man hela stycken med text till skillnad från 10FastFingers. De svenska texterna är dock automatöversatta med Google Translate. Meningarna blir lite underliga, men orden är i alla fall rättstavade och man får ett någorlunda bra flöde i skrivandet. Det som gör den här sidan rolig är att man kan delta i ”typing race”. Det går till så att en text visas och sen väntar man på att en eller fler motståndare ska dyka upp. När man skriver ett korrekt ord så får man en WV Bubbla att åka framåt längs en linje och den som skriver snabbast vinner genom att dess bil först kommer i mål. Detta är stressande men också motiverande för att få en att skriva snabbare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *