Äldre projekt

Entrance

För att hjälpa entré-personalen på en klubb så utvecklade jag en digital gästlista. Med mobiltelefoner kunde flera personer samtidigt söka upp gäster på födelsedatum, ta betalt och markera dem som anlända. Gränssnittet byggde på jQuery Mobile och kördes på både Android och iPhone. För att synka enheterna mot varandra använde jag Node.js, vilket blev mitt första och enda projekt med Node.

Node.js, MongoDB, jQuery Mobile

Power Trip

En mycket enkel applikation som skickar SMS till ett förutbestämt nummer när nätspänningen försvinner eller kommer tillbaka. Utvecklades med hjälp av en vän då jag bodde på Gili Meno i Indonesien för att informera berörd personal att strömmen gått och att diesel-generatorn behövde startas. Detta kunde ske många gånger på en dag.

BitBucket – Java, Android

Adeng-Adeng Economy

Även detta utvecklades när jag bodde på Gili Meno. Vi behövde ett sätt att hålla reda på intäkter och utgifter i hotell, restaurang och bar. Min första kontakt med Django och Python, blev överraskad hur enkelt jag kunde ta ett komplicerat Excelark som utgångspunk och bygga ett hyfsat avancerat ekonomisystem på kort tid. Det gick att exportera data som Excel-filer vilket levererades till våra jurister och så började jag bygga på ett mobilt gränssnitt för att ta emot mat-beställningar.

Python, Django

Groove List – Rutinlistan

Utvecklade tillsammans med en vän ett system för att hålla koll på rutiner i dagligvaruhandel. Systemet kör(des) på stora pekskärmar placerat där personalen passerade regelbundet i två ICA butiker.

C#, ASP.NET MVC

Calculon

Min bror jobbar med stumsvetsning av plaströr där arbetet kräver att man räknar ut tider och tryck för olika rör och svetsar. För att lära mig mer om Android-utveckling skapade jag en app som hjälpte till med detta.

Java, Android

FormEL

Ett litet Java program skrivet för telefoner, när telefoner bara körde Java, som räknar ut spänning, ström, resistans och effekt utifrån två ifyllda värden. Utvecklade det till min bror och anpassade det till den Sony Ericsson K750i han då hade.

Zip – Java, J2ME

MMPlayerJobMaker

Innan smarta telefoner hade blivet en grej så ägde jag en Palm Pilot Zire 71. Den hade med den tidens mått en riktigt bra skärm och det fanns en mediaspelare till den som hette MMPlayer. Vad denna klarade av att avkoda var dock mycket begränsat då processorn endast var klockad på 144MHz. Jag skrev ett verktyg som skapade batch jobb för att koda om filmer som gick att spela upp ok och om man så önskade, beskar bilden för att nyttjade hela den kvadratiska skärmen.

En spansk sida som beskriver programmet, med screenshots – Delphi

Gallery2

Hittade ett gammalt inlägg angående konvertering av Gemalto Gallery 2 från MySQL till PostgreSQL, blev förvånad över hur ambitiös jag varit när jag skrev det.

Hittas här: HOWTO: Move from MySQL to PostgreSQL

Boxee + Spotify

Jag tyckte ett tag att Boxee var en fantastisk mediaspelare, ungefär tills de slutade komma med uppdateringar till programvaran man kunde ladda hem och bara satsade på att uppdatera sin hårdvara.

Instruktioner för att spela upp Spotify-musik i Boxee