MP3-spelare

Jag har en iAudio U2 med 1 GB minne. Schysst spelare till ett bra pris när jag köpte den. Har varit något som jag gått omkring med ständigt sen dess.

iAudio

Under mitt användande av den har dessvärre saker skett.

1. Mikrofonen

En gång när jag var ute och skulle åka buss till Orminge så hängde sig spelaren. Det hände redan innan jag kom ner till busshållplatsen. Jag försökte hitta saker för att trycka in i resethålet men misslyckades. När jag väl kom hem till en kompis i Orminge så fick jag låna en nål och försökte med den. Ingenting hände då heller. Fett tråkigt så jag gav upp.

När jag kom hem därifrån så kollade jag mer på det. Då tog jag även av fodralet som jag alltid förvarar den i för att skydda den. Det var då den hemska upptäckten uppdagades. Vid hålet där jag tryckt in nålen stod det Mic, reset hålet satt på sidan och det kom man inte åt med fodralet på. Med ett nåltryck i det hålet så starta spelaren om och funka fint.

Förutom mikrofonen, no shit. Först var den stendöd, sen kom den igång lite. Bättre än så blev det inte. Gick åtminstone bruka till vissa saker men var långt från det klara ljudet som den spelat in tidigare.

2. USB-kontakten

Till MP3-spelaren har jag en litet USB-konverterare som gör att man kan koppla in spelaren i en USB-port. Denna brukar jag alltid ha på nyckelknippan då man aldrig vet när den kan komma till hands. En kväll var jag på fest hos en polare och kopplade in spelaren i hans dator. Funka perfa. Tiden gick och klockan blev mycket så jag somnades sittande i en stol.

När jag vaknade på morgonen så fick jag för mig att ta min spelare och stoppa i fickan. Då var det något som hänt. MP3-spelaren var inkopplad i fronten på datorn som stod på hjul, och denna hade skjutits undan så spelaren pressats mot ett bordsben. Detta medförde att USB-konverteraren var rätt så sne. Jag trode detta var allt som hänt och använde spelaren i några dar.

Det var då när jag skulle koppla in den i datorn på jobbet för att dra in lite ny musik som jag märkte att den inte fick nån kontakt. Jag kollade på sladden och upptäckte något mindre kul. USB-kontakten i spelaren var helt lös. Det gick att vicka den åt vilket håll som helst och trycka in den en bit. Resultatet av detta var att jag inte kunde lägga in ny musik och inte heller ladda den. Så jag gjorde det ända rätta, lyssnade på den tills batteriet dog.

Nu är frågan om jag ska ta och öppna den och se om jag kan löda ihop den igen. Tvivlar på att detta skulle kunna gå som ett garantiärende.